+ 386 (0)31 535 581 Prijave in informacije

Obvladovanje stresa

Obvladovanje stresa

Obvladovanje stresa

5 – urna delavnica

Na predavanju z naslovom Obvladovanje stresa je predavatelj dvignil kozarec poln vode in vprašal zbrano občinstvo:

"Kaj mislite, kako težak je ta kozarec?"
Odgovori so bili različni, od 20 gr do 500 gr...

Absolutna teža ni pomembna, pomembno je, kako dolgo držim ta kozarec v roki. Če ga držim eno minuto, bo vse v redu. Če ga držim eno uro, me bo bolela roka. Če ga bom držal cel dan, boste morali poklicati zdravnika. Dlje časa kot ga držimo v roki, težji postaja kozarec, pa čeprav je teža ves čas enaka.

Podobno je z našimi skrbmi. Če jih boste nenehno držali v sebi, bodo postajale vedno težje in težje in zdelo se vam bo, da ne morete naprej. Zato odložite kozarec, počivajte nekaj trenutkov in ga nato ponovno dvignite. Naučite se odložiti bremena, ki vas tarejo, saj lahko edino na tak način učinkovito delujete. Svetujem vam, da odložite delovna bremena, ko se boste danes popoldne vrnili domov. Ne nosite jih v domačo hišo, saj jih boste jutri spet lahko odnesli s seboj. "Življenje je kratko, uživajmo ga!"

Kamen, ki ne leži na tvoji poti, ti ni napoti.

Negotove razmere, strah pred prihodnostjo in boleče izkušnje iz preteklosti se včasih združijo in vam lahko življenje spremenijo v pravo nočno moro. Takrat ne pomagajo besede kot: »Saj bo bolje, pomiri se in glej bolj pozitivno.« Tudi če so besede ohrabrujoče, takrat preprosto tega ne zmorete. Pa vendar je nujno potrebno, da se najprej notranje umirite, saj imate šele potem možnosti, da najdete ustrezno rešitev. Dolgotrajni stres vam ne jemlje le veselja do življenja, temveč tudi zdravje in s tem življenje samo.

Na tej 5-urni delavnici boste spoznali, kako si lahko s principi, tehnikami in prijemi iz NLP-ja (nevrolingvističnega programiranja) kar najhitreje povrnete notranje moči. Ti napotki delujejo kot recepti, ki jih lahko takoj uporabite v realnem vsakdanjem življenju. In delujejo!

Bolj kot karkoli drugega je v teh nemirnih časih potreben notranji mir. Če boste našli svojo notranjo moč, se boste lahko soočili z vsemi izzivi okrog sebe.

Ker je število sedežev omejeno, sprejemam prijavnice na taja.veroti@gmail.com ali 031/535 581.

Vabljeni!

Nazaj na Vrh strani