+ 386 (0)31 535 581 Prijave in informacije

Certificirani NLP programi

Znanje za življenje - Izobraževalni programi za hitre pozitivne spremembe!

Nevroznanost je znanost za dosego sreče, uspeha in notranje harmonije in zanesljivo najhitrejša pot, kako stopiti iz oklepa dolgotrajnih omejitev.

Združujejo spoznanja nevrolingvistike, sodobne celične biologije, epigenetike, kvantne fizike in energetske psihologije. Stopite v nov jutri čustveno svobodni in polni energije. Najboljša oprema za radostno prihodnost so znanje, pogum, vztrajnost in srčnost. To določa, kako boste živeli.

Certificirani NLP programi

Nevrolingvistično programiranje

Kaj je NLP?

Nevrolingvistično programiranje (NLP) je celoviti model komunikacije, ki opisuje, kako delujemo ljudje: kako zaznavamo svet, kako te zaznave notranje predelujemo in se nanje odzivamo s svojim vedenjem, kako si ustvarjamo svojo lastno realnost. Pomaga nam poiskati in razviti vire notranjih moči ter pridobiti večjo čustveno svobodo. Pridobimo na razumevanju samih sebe in vzorcev, po katerih delujemo. Prepoznamo, kaj nam koristi in kako lahko neproduktivne vzorce zamenjamo z bolj učinkovitimi. Bolje razumemo druge in izpopolnimo komunikacijske spretnosti.

Nevrolingvistično programiranje (na kratko NLP) je nastalo v ZDA v 70-tih letih, kjer sta psiholog Richard Bandler in lingvist John Grinder opazovala pri svetovalnem delu tri vrhunske terapevte: Fritza Perlsa, ki je ustanovitelj gestalt terapije, Virginijo Satir (družinska terapevtka) in Miltona Ericksona, ki je znan kot doslej najboljši hipnoterapevt. Osnovno vprašanje je bilo; kaj počnejo ti ljudje drugače, da so pri svojem delu tako zelo uspešni? Opazovala in preučevala sta njihove vzorce mišljenja, vedenja in komuniciranja. Na podlagi tega sta razvila celotni model učinkovite komunikacije, svetovanja in učenja, razvila tehnike in pristope, ki omogočajo pri posamezniku priklicati njegove skrite vire moči in okrepiti že odkrite. NLP nam da konkretne pristope, tehnike in modele, s katerimi lahko povprečne rezultate posameznika izboljšamo do odličnosti.

Človeka upošteva kot celoto : kako so naša razmišljanja in čustvena stanja povezana s telesnimi procesi (nevro), kako jezik in način razmišljanja ter govora vpliva na našo uspešnost in zadovoljstvo (lingvistično) in kako vplivajo na nas naši notranji procesi in čustvovanja (programiranje). S pomočjo NLP-ja prepoznamo te povezave med doživljanjem, čustvovanjem, mišljenjem, govorom in vedenjem ter nam omogoča, da lahko zavestno vplivamo na te procese in stem dvigujemo kvaliteto svojega življenja.

Usmerjen je k rešitvam, k cilju. Ne ukvarja se veliko z analiziranjem problemov in preteklosti, ampak ponuja konkretne načine, kako lahko izboljšamo svojo prihodnost. Ne vrti se okrog napak, usmerjen je na dosežke. Bolj kot omejitve, išče možnosti.

NLP je torej skupek orodij, zbirka tehnik, s katero si pomagamo odpravljati svoja omejujoča prepričanja, strahove, navade in razvade, odpravljamo škodljive posledice čustvenih travm, se rešimo raznih fobij, spreminjamo vedenjske vzorce, ki nas ovirajo pri doseganju sreče, uspeha in zadovoljstva v življenju. Nauči nas preprostih, toda pomembnih reči, kako npr. uspešneje navezujemo stike z drugimi , kako lažje shajamo tudi s tečnimi, sitnimi, vzkipljivimi, avtoritarnimi in vase zaprtimi ljudmi, kako uspešneje motiviramo sebe in druge. Pokaže nam način, kako iz sanj in želja potegnemo vire moči za postavljanje realnih, smiselnih ciljev na osebnem in poklicnem področju. Spoznamo, na kateri ravni se nam pojavlja določena težava, da jo lahko elegantno odpravimo.

Postane prevladujoča notranja naravnanost in način življenja, ki nam omogoča, da se iz problemov ali povprečnosti dvignemo k uspehom in k odličnosti na vseh področjih svojega življenja. S tem damo sami sebi in drugim možnost, da poiščemo in prebudimo v sebi in v drugih tisto najboljše.

Nazaj na Vrh strani